“Am 12 clase, nu am experienta, am crescut doi copii, dar acum vreau sa muncesc Ce pot sa fac? De unde sa incep?”, “Unde sa-mi caut loc de munca?”, “Recompensa este buna, in educatia copilului?”, “Cum se cultiva respectul? Cum ii invatam pe copii sa ne respecte?”, “Cum le spunem copiilor ca au paternitate diferita?”, “Cum povestim unui copil de 9 ani/10 ani/13 ani despre educatie sexuala?”, “Cum se transmite HIV?”, “Care sunt simptomele menopauzei?”– sunt doar cateva dintre curiozitatile participantilor la sesiunile de informare realizate de expertii caravanei mobile, in perioada 3-7 august 2015.
“Ce presupune sistemul de protectie al victimelor violentei domestice?”, “Cum sa ofer sprijin copiilor?”, „Ce sa fac ca sa nu abandoneze scoala?” – sunt doar cateva dintre problematicile abordate de participanti la sesiunile de informare realizate de expertii caravanei mobile, in perioada 10-14 august 2015
În prima jumătatate a lunii august Caravana mobila a oferit răspunsuri la întrebările locuitorilor din 13 comune județele Iasi si Vaslui in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”. Discuții în grup, consiliere individuală, transmiterea de informații fac din Caravana mobilă pluridisciplinară o formă de suport și asistență specializată pentru mebrii comunităților rurale vizitate.
Caravana mobila pluridisciplinara in mediul rural este activitatea prin care se vor oferi servicii de informare si educare unui numar de peste 8700 tineri (16-29 ani), 8700 copii (3-15 ani) si 1740 de parinti/reprezentanti legali din mediul rural, din 93 de comune din judetul Iasi si 81 de comune din jud. Vaslui.
Mai multe informații puteți afla pe site-ul și pagina facebook a Fundației Alături de Voi România, promotor al proiectului Parteneriat pentru incluziune derulat în parteneriat cu DGASPC Iasi, DGASPC Vaslui, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii, Fundatia Cote, Fundatia Bethany, Fundatia Star of Hope Romania si Fundatia World Vision Romania, birourile Iasi si Vaslui.
Proiectul este finantat in cadrul apelului „SINERGII PENTRU VIITOR – tineri in situatii de risc” din cadrul Programului RO10 „Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale”, program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.