Informare în comunele iesene

Ce trebuie sa facem daca ii explicam copilului ca nu este bine sa faca un lucru, iar el nu asculta si face exact ceea ce nu are voie sa faca?”, ”Cine trebuie sa ofere copiilor primele informatii despre educatia sexuala? Cine trebuie sa le vorbeasca copiilor despre sexualitate?” si ”Ce se intampla daca o persoana se afla intr-o tara straina si isi pierde actele de identitate?” sunt doar cateva intrebari primite de specialisti din Caravana mobila, in timpul campaniilor de informare realizate in perioada 13-17 iulie 2015.
Caravana mobila a poposit in 4 comune din jud Iasi- Erbiceni, Lungani, Madarjac si Sinesti, unde, in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”, au fost sustinute campanii de informare despre: Educatie sexuala si contraceptiva, prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala, educatie parentala, migratie si trafic de persoane/Copii cu parinti plecati in strainatate, prevenirea abandonului scolar, prevenirea consumului de alcool si alte droguri.
Din cei peste 100 de participanti la campanii, tinerii au fost cei care au declarat ca ar fi binevenite scoli cu clasele I-X in fiecare comuna (si nu doar I-VIII) pentru a putea fi evitat abandonul scolar.

Caravana mobila pluridisciplinara in mediul rural este activitatea prin care se vor oferi servicii de informare si educare unui numar de peste 8700 tineri (16-29 ani), 8700 copii (3-15 ani) si 1740 de parinti/reprezentanti legali din mediul rural, din 93 de comune din judetul Iasi si 81 de comune din jud. Vaslui.

Proiectul este finantat in cadrul apelului „SINERGII PENTRU VIITOR – tineri in situatii de risc” din cadrul Programului RO10 „Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale”, program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.

Sursa: ADV Romania