In perioada 2-9 iulie 2015, in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”, Caravana mobila pluridisciplinara a poposit in 10 comune din jud Vaslui – Arsura, Balteni, Danesti, Dranceni, Ivesti, Lipovat, Muntenii de Sus, Perieni, Pogonesti si Zorleni), unde au fost sustinute campanii de informare despre: educatie parentala, prevenirea violentei domestice, prevenirea abandonului scolar, orientarea in cariera, Educatie sexuala si contraceptiva, Prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala, Prevenirea consumului de alcool si prevenirea consumului de droguri
La sesiunile de informare au fost prezente peste 200 de persoane, majoritatea tineri ce au manifestat interes pentru subiectele abordate, participand activ la derularea discutiilor. In urma campaniilor derulate, specialistii caravanei mobile au constatat ca tinerii intalniti in mediul rural sunt din ce in ce mai atrasi de dezvoltare personala, orientare in cariera si obtinerea de informatii despre educatie pentru viata prin astfel de intalniri, interactive.
De asemenea, in cadrul unora dintre sesiunile de informare, au fost aduse in atentia specialistilor diferite cazuri sociale, care au fost deja referite institutiilor sau ONG-urilor partenere in proiect, in masura sa acorde asistenta psiho-sociala potrivita.
Mai multe imagini surprinse in timpul sesiunilor puteti vedea
aici.
Caravana mobila pluridisciplinara in mediul rural este activitatea prin care se vor oferi servicii de informare si educare unui numar de peste 8700 tineri (16-29 ani), 8700 copii (3-15 ani) si 1740 de parinti/reprezentanti legali din mediul rural, din 93 de comune din judetul Iasi si 81 de comune din jud. Vaslui.
Proiectul este finantat in cadrul apelului „SINERGII PENTRU VIITOR – tineri in situatii de risc” din cadrul Programului RO10 „Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale”, program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.
Valoarea proiectului este de 2.454.933,99 lei, din care 245.493,40 lei, va fi asigurata de catre parteneri ca si contributie proprie.