Cursuri gratuite de limba engleza pentru elevii cu venituri modeste din Bucuresti

Esti elev, ai intre 15 si 17 ani si doresti sa-ti perfectionezi engleza, sa afli mai multe despre America si sa-ti faci noi prieteni? Participa la concursul pentru English Access Microscholarship Program!

Coordonat de Asociatia Romano ButiQ si finantat de Departamentul de Stat al S.U.A. prin Ambasada S.U.A. la Bucuresti, English Access Microscholarship Program se adreseaza elevilor cu varste intre 15 si 17 ani, cu venituri modeste sau apartinand grupurilor vulnerabile, care isi doresc sa studieze limba engleza si cultura americana.

Programul se desfasoara in perioada martie 2015 – decembrie 2016 si cuprinde 360 de ore de pregatire, distribuite saptamanal in afara programului de scoala (orele pot avea loc atat in zilele de lucru, cat si sambata, dupa cum se va stabili cu profesorii), dar si de sesiuni intensive pe parcursul celor doua tabere educationale programate sa se desfasoare in proiect.

Programul Access va cuprinde, pe langa cursurile de engleza, si participarea la actiuni civice, intalniri cu diplomati americani, cu bursieri Fulbright romani si americani, cu fosti si actuali participanti la programele de schimb cultural-educational si profesional ale guvernului american.

Cursurile sunt programate sa inceapa in luna iunie, iar instruirea, taberele, cartile si alte materiale necesare sunt gratuite.

Ce trebuie sa faci daca doresti sa participi la program?

  • Sa detii cunostinte de baza de limba engleza
  • sa-ti anunti parintii ca vrei sa te inscrii la concurs; daca vei fi selectat(a), vom avea nevoie de acordul scris al parintilor tai
  • sa trimiti un CV, in care sa mentionezi la ce concursuri scolare, inclusiv olimpiade, si/ sau la ce activitati extrascolare (tabere, scoli de vara, concursuri sportive, actiuni de voluntariat etc) ai mai participat pana acum si un scurt eseu (nu mai mult de o pagina) in care sa ne spui de ce ai dori sa participi la acest program, ce asteptari ai si ce proiecte de viitor. Aceste doua documente trebuie sa fie in limba romana si trebuie trimise prin e-mail, pana la data de 30 aprilie 2015, la adresa de e-mail andreea@romanobutiq.ro.
  • sa participi la un interviu cu echipa care coordoneaza proiectul din partea RomanoButiQ si repreyentanti ai Ambasadei S.U.A., care va fi organizat dupa ce vom citi CV-urile si eseurile voastre.

–         Vor fi selectati 18 participanti, provenind din familii dezavantajate din punct de vedere economic.

–          Pentru a absolvi cursul, prezenta minima este de 70% din numarul de ore

–         La sfarsitul programului, absolventii cursurilor vor primi o diploma prin care li se va recunoaste incheierea cu succes a cursurilor.

Multumim pentru interesul tau de a participa la acest program si asteptam candidatura ta (CV si eseu) pana pe 30 aprilie 2015.

Daca ai intrebari sau doresti mai multe informatii, poti sa iei legatura cu Andreea Patru, Asociatia RomanoButiQ, telefon 0727318729, e-mail andreea@romanobutiq.ro.

Sursa: StiriONG