Tineri riscă sa devină victime ale traficului de persoane, din cauză că nu au destule informații, sunt naivi și cad în capcana promisiunilor traficantilor. Prin acest proiect dorim să-i invățăm să identifice situațiile de risc și formele de trafic de persoane. In uma derulării campaniei de informare ei vor ști să recunoască situațiile de risc, sa identifice instituțiile cărora se pot adresa și să cunoască consecințele traficului de persoane.
Scopul proiectului: Informarea tinerilor din licee si din centrele de plasament din municipiul Iași cu privire la pericolul traficului de persoane si a riscurilor.
Obiectivele proiectului:
- 400 de tineri beneficiază de o campanie de prevenire a traficului de persoane.
- 10 tineri implicati in realizarea unui teatru forum
Grup țintă: 400 de elevi cu vârstă cuprinsă între 14-18 ani, din 5 licee din municipiul Iași.
Activități:
- Intâlniri de lucru ale echipei de implementare a proiectului. (planificare, evaluare)
- Campanie de prevenirea traficului de persoane. În prima lună vom contacta școlile și centrele de plasament, organizăm conținutul campaniei realiza materialele necesare ( prezentarea ppt, distribuire fluturașii, chestionare) . În lunile 2 și 3 vom derula campania de informare si prevenire a traficului de persoane. Vom merge în 5 licee si vom realiza activități de informare la clase.
- Realizarea unui teatru forum în doua centre de plasament din Iasi. În timpul campaniei urmărim să selectam 10 elevi din diferite licee pe care să îi instruim și să îi implicăm în organizarea și realizarea unui teatru forum. Il vom realiza in ultima luna de proiect. Am ales această metoda nonformală deoarece tineri sunt mai receptivi când sunt implicați in realizarea unei activitati.
Rezultatele proiectului:
- 1 campanie de informare derulată
- 500 de fluturași distribuiti
- 400 de elevi informati cu privire la formele și consecințele traficului de ființe umane
Elevi vor fi mai conștienți și mai precauți.